Vă cunoașteți înaintașii?


24 februarie 2014

 

Dragi copii,

elena_tanasescu_hSunt Elena Tănăsescu, învățătoarea voastră de la clasa a II-a C, și vreau să vă provoc, pe voi și pe părinții voștri, cu următoarea interactivitate din ciclul Problema saptamanii.  Pentru a veni cu răspunsuri corecte și complete, nu ezitați să cereți sprijinul părinților voștri şi chiar al bunicilor și străbunicilor voștri. Ați auzit proverbul: „cine nu are bătrâni, să își cumpere”?

Aştept timp de o săptămână (până pe 3 martie 2014) răspunsurile voastre în comentariile la această pagină (formularul de mai jos), sau pe pagina de facebook a școlii care trimite la această pagină. Creaţia câştigătoare va apărea sub forma unui ARTICOL în secțiunea de linkuri de pe manșeta din stânga a acestei pagini. Tot acolo, precum și în clasă, voi comenta și eu răspunsurile voastre. Mult succes tuturor, mici sau mari!

Câţi bunici au avut, în total, bunicii tăi? Realizează arborele genealogic al familiei tale până la ultima generaţie cerută de problemă – bunicii bunicilor tăi! Reprezintă fiecare generație cu o altă culoare! Dacă ai fotografii, lipeşte câte una fiecărui strămoș al tău! Alege-l pe cel mai reprezentativ bunic/bunică, străbunic/strabunică şi relatează, în faţa clasei, un fapt sau un eveniment prin care acel înaintaș al tău s-a remarcat în viață (exemplu: Bunicul/ Străbunicul meu se numea…şi a fost un renumit aviator ce l-a cunoscut pe Traian Vuia şi a ocupat o funcție importantă …în timpul conducerii lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Bunica a fost învățătoare şi în această foto este prima ei clasă din localitatea…anul…etc. ).

Pentru a vă veni în ajutor, vă prezint acest arbore genealogic printabil, cu ajutorul căruia vă puteți reprezenta bunicii, străbunicii, și chiar pe bunicii bunicilor voștri, plasându-vă pe voi înșivă pe chiar trunchiul arborelui. Hai să vedem cine își cunoaște cel mai bine arborele genealogic? În ce mă privește, am să încerc și eu să rezolv tema o dată cu voi!

Problema saptamanii