Laboratorul de Info vă așteaptă.


După cum puteți vedea în tabelul linkat în mesajul referitor la începerea cursurilor de informatică, majoritatea copiilor sunt programați la cursul de informatică pentru sâmbătă 14.03.2015, dimineața în noul Laborator de Informatică de la etajul 1 al școlii.

Dacă există părinți care au abilități tehnice și pot oferi suplimentar cursuri gratuite, în laboratorul școlii, aceștia sunt invitați să coopereze cu dl. Mihai Priboianu pe procedurile de urmat. Conturile locale ale utilizatorilor copii sunt astfel configurate încât accesul la internet să fie filtrat iar sesiunile să fie complet monitorizate parental. Discuțiile exploratorii ar putea avea loc la sfârșitul cursului, în jurul orei 13. Ideea este ca pe viitor laboratorul să fie cât mai mult timp deschis și accesibil atât copiilor, cât și dascălilor. Procedurile de lucru le vom elabora din mers.

Desigur, învățătorii implicați în programul Școală după Școală sunt în mod special invitați să asiste la curs, pentru a se familiariza cu regulile și configurația laboratorului IT – copiii care rămân la AFTER pe timpul săptămânii vor fi în special beneficiarii acestei noi facilități, și vor trebui asistați de învățători. Oops! Școala după Școală tocmai devine mai interesantă!

Momentan, nu există o programă didactică și nici profesor încadrat cu normă de lucru în învățământ, și salariu, pentru exploatarea laboratorului. Cu toate acestea laboratorul (mobilat exclusiv din donații) a devenit complet funcțional prin efortul câtorva dintre noi și va continua să găzduiască cursuri gratuite pentru copii, cu implicarea Asociației de Părinți și Profesori. Altfel, calculatoarele ar fi rămas nedeschise și neconfigurate, în cutiile în care au venit. Formal, laboratorul a fost inaugurat pe 26 februarie. Noutățile din școală le postăm aici: http://www.scoalapetreghelmez.ro/category/new/ și în pagina de Facebook https://www.facebook.com/scoala58petreghelmez

Acestea sunt motivele pentru care orice sprijin din partea unor părinți cu abilități IT este binevenit!

Să notăm că printre cursanții laboratorului vor fi invitați și profesorii – tocmai pentru a genera un spațiu familiar de interactivitate cu proprii lor elevi. O serie de lecții tematice se vor derula chiar în laborator cu ajutorul ecranului tactil interactiv și al conexiunii de internet pe fibră optică. Presupun că nu mulți ați văzut sau ați atins planeta Pâmânt în Google Earth pe un uriaș ecran HITACHI de 65 inch!!!

Imaginați-vă lecțiile de biologie devenite interactive în laborator cu:
Lecțiile de geografie cu:
Lecțiile de birotică cu instrumente Google Learning:
Lecțiile de astronomie și cosmologie cu simulatorul Microsoft

Lecțiile de matematică interactivă cu eTools și Mathletics

Pentru accesarea anumitor resurse online extinse vor fi necesare abonamente și conturi online speciale, pe care vom încerca să le finanțăm din Asociație – unde vă așteptăm pe toți cu microdonații și redirectarea celor 2% din impozite.