Acasă » Asociația de sprijin » Inițiativele Asociației » Inițiative – Laptopuri pentru școala din cloud

Inițiative – Laptopuri pentru școala din cloud

1385476725_fujitsu_esprimo_mobile_x9515

Cu ocazia deschiderii noului an școlar 2014-2015 Asociația a investit 5000 lei în achiziționarea de la INTERLINK a unui prim lot de cinci laptopuri performante, second-hand  (Fujitsu Siemens X9515, Core 2 Duo P8700 2.53Ghz, 4Gb DDR3, 15.4”, 160Gb, DVD-RW + Windows 7 PRO preinstalat) care vor fi puse la dispoziția profesorilor pentru uz didactic în sălile de clasă.

Școala dispune deja de conexiuni wireless de internet, iar profesorii vor putea astfel, cu mai multă ușurință, să comunice cu părinții și chiar cu elevii pe teme de interes didactic.

Pe scena TED2013, profesorul indian Sugata Mitra își exprima o dorință cutezătoare, demnă de un Premiu TED pe care l-a și câștigat, o idee ce va caracteriza școlile viitorului: Ajutați-mă să proiectez Școala din Norul Informațional, un laborator de învățare din India, unde copiii pot explora și învăța împreună – folosind resursele și îndrumările din norul informațional. Ascultați-l vorbind despre viziunea sa asupra Mediilor de Învățare Auto-Organizate (MIAO) și aflați mai multe detalii în pagina conferinței TEDTALKS accesată până acum de peste două milioane de oameni.

 


Lasă un comentariu

Facebook

O vizită plăcută! ... See MoreSee Less

12  ·  

View on Facebook

Scoala Petre Ghelmez a distribuit fotografia postată de Ministerul Educației Naționale-România. ... See MoreSee Less

Reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2017-2018 începe în data de 8 mai, în timp ce înscrierea copiilor nou-veniţi se va derula începând cu 22 mai. Aceste informații precum și alte detalii importante privind (re)înscrierea în grădiniță în anul 2017 sunt cuprinse în adresa către inspectoratele școlare județene publicată aici, în format pdf: bit.ly/2poZP3v. [foto via snapwire]

12  ·  

View on Facebook

Iubindu-ne unii pe alții vă spunem într-un glas, Hristos a înviat! ... See MoreSee Less

1  ·  

View on Facebook

Hristos a inviat! Sarbatori binecuvantate! ... See MoreSee Less

1  ·  

View on Facebook

Scoala Petre Ghelmez a adăugat o fotografie nouă în albumul Fotografii din cronologie. ... See MoreSee Less

1  ·  

View on Facebook