Acasă » Asociația de sprijin » Inițiativele Asociației » Inițiative – aspiratoare profesionale pentru școală

Inițiative – aspiratoare profesionale pentru școală

Aerul joaca un rol epidemiologic foarte important, constituind calea de transmitere pentru un număr mare de agenți patogeni. Bolile infecțioase care se transmit pe calea aerului se găsesc pe primul loc ca frecventa în zonele cu climă temperată, iar ca număr reprezintă cca 20% dintre bolile infecțioase. Astfel, vorbim de bolile infecțioase ale copilăriei (rujeola, rubeola, varicela, infecția urliana, scarlatina), de gripă și celelalte viroze respiratorii, pneumopatiile cu micoplasme, infecții respiratorii acute bacteriene, difteria, legioneloza, tuberculoza, diferite micoze respiratorii, alveolitele alergice extrinseci provocate de fungi și actinomicete.

Flora din aerul încăperilor și în general al spațiilor închise joacă rolul principal și bine demonstrat în transmiterea aerogenă a bolilor infecțioase, în special în condiții de aglomerație sau ventilație insuficientă. Din acest motiv, aeroflora constituie o problema sanitara mai importantă în locuințe, cămine, săli publice și în mod deosebit în spitale, policlinici, școli, creșe, grădinițe, unde transmiterea aeriana a infecțiilor se face cu mare ușurință (densitatea mare de persoane și un număr mare de purtători).

Am constatat faptul preocupant că în școală nu există aspiratoare de praf. Holurile cimentate se mătură și se șterg cu cârpe umede, însă în clase parchetul este numai ocazional spălat. Am observat chiar că atunci când în clase se mătură, geamurile sunt rareori deschise, iar praful de pe jos, adus în suspensie, se depune în straturi persistente pe mobilier. Adică pe băncile și pe scaunele pe care le ocupă copiii chiar a doua zi. Un praf omniprezent ce cu nici un chip nu se putea evacua din clase.

karcher

Asociația a înțeles să intervină procurând trei aspiratoare Karcher T10/1, plus rezerve suficiente de saci din hârtie și filtre, obținând și o reducere semnificativă de la distribuitorul Epinvest.

Aspiratoarele sunt din serii profesionale Karcher, foarte robuste, funcționale și performante, proiectate pentru utilizatori profesioniști, cu însușiri ergonomice, cu un design compact.

Dotare

  • Furtun de aspiraţie, 2.5 m
  • Ţeavă de aspiraţie, metal 2 x 0,5m
  • Filtru nailon lavabil (filtru principal)
  • Container cu capacitate de 10l
  • Duza podea comutabila, 270 mm
  • Duze diverse pentru lucru la semiînălțime
  • Sistem clemă pentru prelungirea furtunului
  • Cablu alimentare de 10m
  • Deplasament pe troliu stabilizat, cu role.

Am cheltuit cu această achiziție, în total, 2880 lei bani din fondurile Asociației, și am făcut posibilă alocarea câte unui aspirator pe fiecare etaj al școlii, practic, câte un aspirator pentru fiecare dintre menajerele școlii. Asociația contează în continuare pe părinți și pe cadrele didactice pentru a propune, pentru a susține, și pentru a finanța și alte inițiative ce pot servi un interes general.

În viitorul apropiat, intenționăm să procurăm și să instalăm pe holuri dispensere de perete cu gel antibacterian. Solicităm sprijin pentru identificarea unor oferte convenabile și sustenabile ca preț, atât pentru dispenserele propriu-zise, cât și pentru consumabile vrac.

Vă rugăm să nu ezitați să vă implicați alături de noi, spre binele copiilor noștri. Orice microdonații sau sponsorizări în contul asociației sunt nu doar binevenite, dar și mult așteptate.

 


Lasă un comentariu

Facebook

O vizită plăcută! ... See MoreSee Less

12  ·  

View on Facebook

Scoala Petre Ghelmez a distribuit fotografia postată de Ministerul Educației Naționale-România. ... See MoreSee Less

Reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2017-2018 începe în data de 8 mai, în timp ce înscrierea copiilor nou-veniţi se va derula începând cu 22 mai. Aceste informații precum și alte detalii importante privind (re)înscrierea în grădiniță în anul 2017 sunt cuprinse în adresa către inspectoratele școlare județene publicată aici, în format pdf: bit.ly/2poZP3v. [foto via snapwire]

12  ·  

View on Facebook

Iubindu-ne unii pe alții vă spunem într-un glas, Hristos a înviat! ... See MoreSee Less

1  ·  

View on Facebook

Hristos a inviat! Sarbatori binecuvantate! ... See MoreSee Less

1  ·  

View on Facebook

Scoala Petre Ghelmez a adăugat o fotografie nouă în albumul Fotografii din cronologie. ... See MoreSee Less

1  ·  

View on Facebook